ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΝ: ΓΙΑΤΙ ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

19/7/2014

Αν σε περίπτωση που δεν λυθεί το Κυπριακό κατά τη διακυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη καθώς όλα δείχνουν ότι κατά μεγάλη πιθανότητα θα συμβεί, επόμενος πρόεδρος της Κύπρου θα είναι ο Νικόλας Παπαδόπουλος. Όπως και προηγουμένως εξ αρχής προέβλεψα πως επόμενος πρόεδρος θα ήταν ο Νίκος Αναστασιάδης παραθέτοντας τους λόγους και τους τρόπους που αυτό θα επιτυγχανετο, έτσι και τώρα η πρόβλεψη μου για Νικόλα Παπαδόπουλο, στηρίζεται στους εξής απλούς λόγους:

Οι Δηκοϊκοί δεν εξέλεξαν τον Νίκο Αναστασιάδη καθώς πολύ λίγοι τον ψήφισαν, αλλά κατάφερε να εκλεγεί καταφέρνοντας να περάσει στον δεύτερο γύρο πριμοδοτώντας τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ με δυο ποσοστιαίες μονάδες. Με αυτό τον τρόπο δεν μπόρεσε να περάσει στη δεύτερη Κυριακή ο  Λιλλικας, οπότε με τους εναπομείναντες υποψηφίους, ήταν φανερό που θα έγερνε η προτίμηση των ψηφοφόρων καθώς το ΑΚΕΛ υπό του προέδρου Χριστόφια είχε εις βάρος του την καταστροφή της οικονομίας της Κύπρου, ένας πολύ σοβαρός αποτρεπτικός παράγοντας για τον δικό του υποψήφιο.
Ο Νίκος Αναστασιάδης καλά γνωρίζοντας πως δεν είναι συμπαθής στα απλά μέλη του ΔΗΚΟ και ιδιαίτερα στον Νικόλα, προσπάθησε από τη θέση εξουσίας που κατείχε να βοηθήσει τον Κάρογιαν να εκλεγεί πρόεδρος του ΔΗΚΟ ώστε αν τα κατάφερνε, να έχει την υποστήριξη του και στις επόμενες προεδρικές εκλογές.
Όμως το επιτελείο του Νικόλα καθώς συστηματικά και αθόρυβα δουλεύοντας είχε προετοιμάσει κατάλληλα το έδαφος για την επικράτηση του, κατάφερε να εκλεγεί ενάντια σε όλες τις προβλέψεις.
Ακολούθως ο Νίκος Αναστασιάδης προσπάθησε να διεμβολίσει το ΔΗΚΟ με τον διορισμό Δηκοϊκών σε ανώτατες θέσεις και εις βάρος των Συναγερμικών κάτι όμως που γύρισε μπούμερανγκ εναντίον του, καθώς και από τα δυο κόμματα αντέδρασαν αφήνοντας τον εκτεθειμένο στην κοινή γνώμη πως υποσκάπτει τους θεσμούς και πως επιβραβεύει τους αποστάτες.
Τώρα, το ΔΗΚΟ του Καρογιαν είναι ανύπαρκτο και οι υποστηριχτές του βλέποντας την αποτυχία του σιγά επιστρέφουν στο αληθινό ΔΗΚΟ.
Από την άλλη, η ΕΔΕΚ είναι υποχρεωμένη να υποστηρίξει τον Νικόλα, αφού η προηγούμενη στήριξη του κόμματος προς τον Λιλλίκα έφερε συρρίκνωση στις τάξεις της καθώς πολλοί οπαδοί της ΕΔΕΚ όσο και του ΔΗΚΟ απορροφήθηκαν από το νέο κόμμα το οποίον ο Λιλλίκας ίδρυσε εις βάρος των κεντρώων κομμάτων.
Και τέλος, το ΑΚΕΛ δεν έχει άλλο δρόμο από το να υποστηρίξει τον Νικόλα καθώς από τη μια έχει πολιτικά απομονωθεί ένεκα της αποτυχημένης προεδρίας Χριστόφια, και από την άλλη η Συμμαχία πολιτών του Λιλλίκα εγκυμονεί κινδύνους για τα αριστερά και κεντρώα κόμματα.


ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ