Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Τη βλακεία την βλέπουμε παντού, την κουβαλά ο περισσότερος κόσμος από γεννησιμιού του, είναι διάχυτη στο DNA του καθενός και την έχει η πλειοψηφία των ανθρώπων.
Είναι ο κυριότερος λόγος που οι κρατούντες εξουσίαν ή χρήματα μπορούν εύκολα να κυβερνούν και να κουμαντάρουν τα πλήθη, διότι είναι ευφυέστεροι τους.
Αυτού του είδους ευφυείς άνθρωποι μπορεί να αποδειχτούν πολύ επικίνδυνοι, γιατί πιστεύοντας στην εξυπνάδα τους και κατέχοντας την πολιτική εξουσία, αντιμετωπίζουν τους υποταχτικούς τους με μεγάλη αλαζονεία έτσι που μπορεί να πούμε ότι διακατέχονται από μια επικίνδυνη βλακεία η οποία ακυρώνει την ευφυΐα τους. Με λίγα λόγια, εκ του αποτελέσματος των πράξεων τους, μπορούμε να τους ονομάσουμε και αυτούς βλάκες, αλλά επικίνδυνους βλάκες. Διότι παρακολουθώντας την ιστορία της ανθρωπότητας, όσοι είχαν εξουσία την χρησιμοποίησαν μόνο για ίδιον όφελος με τρόπο ζημιογόνο έναντι των άλλων, έτσι που πολλά δεινά και καταστροφές να συμβαίνουν κατά καιρούς εις βάρος της πλειοψηφίας των πολλών πολιτών.
Ξέρουμε  πως υπάρχει απλωμένη παντού η βλακεία, και ο καθένας θα έπρεπε να προσπαθεί να την περιορίσει, αλλά αντί τούτου, οι επιτήδειοι την εκμεταλλεύονται για να μπορούν να εξουσιάζουν.

Καλούνται λοιπόν, οι εναπομείναντες έξυπνοι αλλά τίμιοι που δεν ασχολούνται με τις επιχειρήσεις και την πολιτική, αλλά με την παιδία και την πνευματική πολιτική, να δράσουν ώστε να επιμορφώσουν και να συμβουλεύσουν τους ανθρώπους πώς να ελευθερωθούν από την βλακεία.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ